HUNDEKURS VADSØ 21.-22.januar 2023

Tema er «Hva skal jeg gjøre i stedet for?»

Mange som henvender seg til meg vil få hjelp til å få hunden til å slutte å gjøre ting de ikke liker. Det kan være å hoppe, tigge, bjeffe på døren, dra i båndet, løpe mot folk og mye annet! Mitt fokus under trening er å «tenke omvendt» – det betyr: Hva skal hunden gjøre istedenfor? Og ikke minst; hvordan skal jeg trene for å få det til? Hvis den ikke skal hoppe; hva skal den gjøre da?

Velkommen til å delta på en morsom og nyttig kurshelg hvor du vil få en rekke treningstips til hvordan du kan få hunden til å begynne og gjøre det du liker framfor å slutte med det du ikke liker.

Kurset har øvelser som kan hjelpe deg med blant annet innkalling, kontakt og riktig fokus, hilse fint og andre øvelser som kan gjøre hverdagen lettere. Det blir også tid til noen aktiviseringsøvelser, triks og tips som vil gi hundene mental stimulering og utfordringer. Har du hørt uttrykket «En sliten hund er en lydig hund»😊?

Sted: Ridehallen i Vadsø bak fengselet

Tid lørdag 21.januar kl 10-17 og søndag 22.januar kl 10-17

Max antall deltakere er 12

Pris kr 3500,- pr hund. Familiemedlemmer som også er involvert i hundens trening kan delta gratis.

10% nyttårsrabatt for deg som har deltatt på kurs hos meg tidligere!

Påmelding på epost til moni-hau@online.no med ditt navn, din adresse, navn/alder/rase på hunden

Årets julekalender!

Din og hundens julekalender 2022!

I 2021 gikk Drammen Hundesenter og Kirkenes Hundesenter sammen om å lage tidenes kuleste julekalender. Temaet var «Hva vil du hunden skal gjøre istedenfor…». Vi delte filmer, treningstips og hadde «hemmelige nisser» som gav bort nyttige råd og delte viktig kunnskap!

I 2022 gjentar vi suksessen. Vi arrangerer også i år en morsom, innholdsrik – og ikke minst lærerik kalender. For 500.- får du et bredt spekter av webinarer, «hverdagssmarte» treningstips av oss og våre kollegaer. Vi har masse «dynamitt» på lager og blir du med på årets julekalender får du 24 verdifulle tips for kun kr. 21.- pr. tips!

Vil du gi bort en kalender til en venn; så kan du kjøpe 2 stk for 850.- 

Hvem er vi?

Monica Hauan: www.kirkeneshundesenter.no

Gro Saugerud: www.drammenhundesenter.no 

Vi har begge har lang erfaring innen hunde – og dyretrening og vi deler raust av våre beste tips, øvelser og spennende temaer som handler om trening og treningsglede! 

Kalenderen starter opp 1. desember og hver dag får du spennende luker lett tilgjengelig  via en egen (og lukket) facebookside! Det betyr at dersom du kommer inn senere enn 1. desember, får du tilgang til alle lukene som har vært! Og du har tilgang til lukene helt frem til slutten av januar! 

Vi er klare med spennende luker som kan åpnes fra 1. desember! Og selvfølgelig deler vi ut premier og spennende bonusmateriale underveis! 

Velkommen til 24 spennende dager!

NYHET! Hagefest for valper

Den viktige leken

POP UP HAGEFEST FOR VALPER

Lørdag 23.juli kl 10.00

Etter ide og inspirasjon fra min vennehundeskole #drammenhundesenter får du og din valp også ett fint tilbud til kontrollert sosialisering sammen med valper på samme nivå.

Hagefest er til for valper fra 8 uker til 5 mnd ved første slipp. Denne tiden er viktig for at sosialiseringen skal skje på en god måte og perioden de har mest nytte av dette er til de er opptil ca 12-14 uker gamle. Mine hagefester handler også om ro. Det å kunne være rolig sammen med så mange andre valper/hunder og mennesker er viktig å lære seg tidlig. Vi vil ikke skape for store forventninger hos valpen om fart og spenning når den ser en annen hund så det å være rolig er også noe vi vektlegger på hagefestene.

Vi møtes på Svartli der vi kan slippe valpene på stort inngjerdet området på ett jordet med tilliggende skogsmiljø. På valpeslippene er det viktig at både du og valpen har en fin opplevelse derfor deler jeg inn gruppen så vi finner passende lekekamerater til alle. Det er ingen garanti for at din valp kan få slipp dersom sammensetningen av valper den dagen ikke passer. Men jeg prøver å ha voksne rolige hunder tilgjengelig så den valpen også får sosialisering.

Dette er målrettet og viktig sosialisering med erfaren og kunnskapsrik instruktør. Jeg, Monica Hauan driver oppdrett og har vært med på over 10 valpekull og har oppdratt mange flere valper i tillegg til å ha arrangert valpekurs hos Kirkenes Hundesenter siden 2012. Forståelse for hundespråket, rasetypiske variasjoner og det du forteller meg om hvordan du opplever din valp hjelper meg å finne rette lekekamerater til din valp.

Dersom det blir mange deltakere må du regne med venting og det er den tiden du skal trene ro med din valp. Ta med det du trenger for at den stunden også skal bli så koselig som mulig for dere begge. Husk hensiktsmessige klær og sko og godbiter!

Pris kr 300,- for 2-3 timer (kommer an på antall valper)

Påmelding med navn, telefon og adresse til deg og rase, alder og kjønn på valpen på epost til moni-hau@online.no

Velkommen til store og små!

TRIKSEGØY

Har du lyst å ha det gøy sammen med hunden din samtidig som du

  • ✓ Blir en bedre hundetrener
  • ✓ Får en treningsklok hund
  • ✓ Styrker relasjonen mellom hunden og deg
  • ✓ Bygger kroppskontroll og -bevissthet hos hunden
  • ✓ Investerer i økt mestring, trygghet og selvtillit hos hunden (og deg selv?!)
  • ✓ Skaper rom for kreativitet og engasjement hos hunden (og deg selv?!)
  • ✓ Gir deg selv og hunden din mulighet til å bli et SUPERTEAM – med felles erfaringer som gjør det lettere å mestre på andre treningsarenaer.

Trene hjemme i stua når du har tid og lyst, og samtidig ha en heiagjeng på nett som står klar til både å støtte, hjelpe og inspirere?

Bli med på TRIKSEGØY! Hver måned legger vi ut nye triks i tre ulike vanskelighetsgrader. Du velger selv hvilke triks du ønsker å prøve deg på, og samler poeng underveis. Her er det både diplom, premier og tittel å hente.

Gå hit for mer info

FEBRUARBINGO – noe for deg?

Vi kjører Februarbingo (reprise fra i fjor) hele februar måned. Vipps kr 200 til 99642103 pluss send epostadressen din og få tilgang til en facebookside med bingobrettet og muligheten til å vinne premier! 15 oppgaver som gir deg og din hund morsommere turer og utfordrende treningsoppgaver.

Dersom du deltok i fjor så utfordres du til å bli enda mer kreativ eller ta treningen til neste steg i år!

Vi sees i facebookgruppen!

Årets julekalender

Førjulsgave til deg og hunden din! 

For kun 500.- kan du og hunden din delta på en morsom og nyttig julekalender (online) hvor du vil få en rekke treningstips til hvordan du kan få hunden til å begynne og gjøre det du liker framfor å slutte med det du ikke liker.

Tema for årets julekalender er «Hva skal jeg gjøre istedenfor?»

Mange som henvender seg til oss vil få hjelp til å få hunden til å slutte å gjøre ting de ikke liker. Det kan være å hoppe, tigge, bjeffe på døren, dra i båndet, løpe mot folk og mye annet! Vårt fokus under trening er å «tenke omvendt» – det betyr: Hva skal hunden gjøre istedenfor? Og ikke minst; hvordan skal jeg trene for å få det til?

Hvis den ikke skal hoppe; hva skal den gjøre? 

Vi har filmet 24 ulike øvelser som kan hjelpe deg med blant annet innkalling, kontakt og riktig fokus, hilse fint og andre øvelser som kan gjøre hverdagen lettere. I enkelte av lukene finner du noen aktiviseringsøvelser, triks og tips som vil gi hundene mental stimulering og utfordringer.  Kanskje dette kan være familiens ekstra julegave?

Med oss på laget har vi noen «hemmelige nisser» som vil bidra med sine stjernetips! 

Øvelsene er filmet av Kirkenes Hundesenter / Monica Hauan og Drammen Hundesenter / Gro Saugerud. Fra 1 – 24. desember legger vi ut en treningside til deg pr. dag i en egen facebookgruppe! Vi får besøk av hemmelige nisser som også deler sine tips & triks! Og vil du ikke gå glipp av våre små BONUSjulegaver så gjelder det å melde seg på nå!

Påmelding / betaling her:

https://www.deltager.no/event/din_og_hundens_julekalender_2021_01122021?fbclid=IwAR3jNf8YEnau4EUQQzZMTyQAp9PNwQqKq4hjXE8o131TbUivQFKbXV1fzxM#init

Du får:

         •           Oppstart live med Monica og Gro

         •           24 øvelser som vil hjelpe deg med ulike hverdagsproblemer og gi deg en rekke smarte tips og triks! Ikke minst; filmene vil lære deg å «tenke omvendt»!

         •           Facebookgruppe hvor du vil ha tilgang på alle filmene frem til 24. januar! 

         •           ZOOM – live med Gro og Monica

         •           24.desember trekker vi ut 3 deltagere som vinner fine premier i julegave! 

Pass på at du er med oss fra starten av!

Les om vår vennskapshundeskole her: http://www.kirkeneshundesenter.no/vennehundeskole/

Vennehundeskole!

«Hvis du vil gå raskt, gå alene. 

Hvis du vil gå langt, gå sammen». (Afrikansk ordtak)

Monica Hauan (Kirkenes Hundesenter) og Gro Saugerud (Drammen Hundesenter) deler et etisk standpunkt om trening av dyr. Vi har nokså lik tilnærming og mange felles tanker. Vi har også ulike erfaringer og kompetanse – og det tror vi er et bra utgangspunkt for å danne en «Vennehundeskole»

Gro har i flere år hatt et godt samarbeid med Thomas Stokke og dermed også R+Gundog som Monica er en del av. Gro har også et godt samarbeid med blant annet SWDI og har erfart at å være på lag er mye mer givende enn å finne opp krutt alene. I Coronatiden var det nyttig å være sammen om å overleve rent businessmessig og hundeskoler delte erfaringer, ble kreative og de utviklet seg sammen. Dette kom jo i aller høyeste grad kundene til gode! Vi kan nå levere enda bedre kurs, flere typer kurs og vi kan kollegialt putte våre hoder sammen og komme frem til gode løsninger for hund og eier. 

Gro har drevet Drammen hundesenter i snart 30 år. I 2023 feires 30 år med hundeskole og i 2024 har Gro holdt kurs i 40 år!   «Bygg broer, ikke murer» var det et klokt menneske som sa.  2021 er absolutt en bra tid å bygge broer!  Monica har drevet med hund i 26 år og åpnet Kirkenes Hundesenter i 2013. Gro tok kontakt og en ny ide vokste frem hos dem begge.

Gjennom vennskapshundeskolen vil vi dele kunnskap og erfaringer, utvikle forskjellige vennskapschallenge, dele ideer og «få litt her og gi litt der». Som fagpersoner ønsker vi alltid å utvikle oss og vi tror at vi blir bedre sammen. Vi gleder oss til å ta våre elever og andre som vil, med på reisen.

Takk for besøket, Thomas!

I oktober gjestet Thomas Stokke Kirkenes Hundesenter. Thomas, som driver Klickerklok og er med i R+Gundogs, har mange års erfaring med belønningsbasert hundetrening. Denne gang holdt han ett foredrag om belønninger og ett grunnkurs for trening av fuglehunder med belønninger. Belønningsforedraget hadde over 30 deltakere! Her er en bitteliten smakebit av hva vi fikk lære denne helgen.

Dersom du velger å trene hund med belønninger så er det greit å sette seg inn i hva det innebærer og hvordan du best kan nytte deg av dem. I tre timer foreleste Thomas om hva belønninger er og han kunne holdt på i mange timer til! Han begynte med å si at belønning kalles forsterkning på fagspråket. Dette betyr at en atferd blir forsterket bare om belønningen er bra nok til at atferden gjentas. Thomas gikk videre på dette sa at forsterkningen (belønningen om du vil) er atferden i seg selv. Tenk på hvordan hunden får servert godbiten, den kan trilles på bakken, tas i mot i lufta, jages i hånden mm. Ergo det handler ikke bare om å spise en pølsebit, men opplevelsen rundt pølsebiten!

Han skilte mellom sosiale belønninger, lekbelønninger og godbitbelønninger. Alle disse kan trenes og han anbefalte å ha ett lite repertoar av belønninger slik at du ikke plutselig står der og hunden ikke vil ha pølsebiten du serverer. At hunden ikke vet hvilken belønning som kommer opprettholder interessen og fokuset.

Thomas oppsummerte med å si at engasjement og motivasjon burde være første prioritet når du skal trene hund. Ikke være gjerrig og bruk gjerne en supergod belønning og ta 10 repetisjoner for å komme i mål. Bruker du halvgod belønning vil du kanskje måtte ta 1000 repetisjoner for å forsterke atferden like bra.

Helgekurset «Bli best på din fuglehund» ga de 15 deltakerne og observatørene ett grundig innblikk i hva belønningsbasert trening av fuglehunder er og hvordan man trener det i praksis. Thomas var veldig god på å hele tiden relatere de forholdsvis enkle øvelsene med godbit og leke til praktiske scenarioer i jakten.

Vi var veldig heldig av valg av helg. Utendørs regnet det sidelengs, mens vi kunne ta i bruk den nye hundehallen på Svartli så vi holdt oss tørre!

Thomas fokuserte på at deltakerne skulle være «PÅ» i treningen av hunden. Dersom du lærer deg under trening å lese hund, reagere kjapt og tenke nytt om det blir feil. Det vil da bli enklere for deg å være i forkant når du kommer ut i skog og fjell og havner i situasjoner som oppstår utenfor din kontroll. Dette fungerte utmerket da opptil 4 ekvipasjer trente samtidig med fullt fokus på sin hundefører! De fleste av deltakerne var valper og unge hunder så dette var enda mer imponerende når vi så det fløy både leker og godbiter rett ved siden av dem fra naboen!

Noen notater fra kurset:

-Tren fuglehunden din til å kunne komme, sitte, levere og følge deg. Disse henger i hop! Kan du stoppe hunden så trenger du ikke innkalling. Kan den fot er det lettere med innkalling. Kan den stoppes er det lettere med stand. Osv osv. osv

-Lær hunden å apportere FORDI den har lyst , ikke når den har lyst!

-Pause avknapp – er hunden rolig så får den være aktiv

-Klikket er som ett kamera – Ta bilde(klikke) når hunden ser på deg (i ping pong øvelsen)

-Apport skal BLI gøy fordi belønningen er så bra at den ikke kan la være:-)

-Hunden tyvstarter ikke – det er vi som er for trege!

-Vanligste feil er å gå for fort frem – Nest vanligste feil er å gå for sakte frem

-Dersom vi holde stilt og ikke maser så kan ikke hunden øve på å være ulydig ved å ignorere kommandoene dine.

-Hunden skal ville det og kunne det FØR du legger på signal

-Det er 5 signal som kan bety SITT for hunden: Fløyte, verbalt, skudd, vingeslag, fugl i lufta

-Du kan forebygge at hunden sprekker i trening eller i fugl ved at du kan rose og gå mot hunden når den reagerer med å stoppe

-Tren på det som er vanskeligst for å komme videre og bli bedre!

Thomas holder kurs i hele Norden, vi er glade for at han tok turen nordover igjen og vi har nå planer om en årlig kurshelg med Thomas og hans digre kunnskapsbank. Er du interessert i mer om denne type trening og kurs før den tid kan du sjekke ut disse linkene:

https://www.rplusgundogs.com/

Lekework shop i Kirkenes http://www.kirkeneshundesenter.no/kursikirkenes/

Takk til alle som deltok og bidro med godt humør, god stemning og lure spørsmål!