Kurs i Kirkenes

PÅMELDINGSKJEMA TIL KURS FINNER DU NEDERST PÅ SIDEN

Alle kurs hos meg bruker belønningsbaserte metoder og positiv forsterkning som prinsipp for læring. For deg som ønsker å trene hund og ha det gøy samtidig kan jeg gi deg en morsom og lærerik kursopplevelse, som gir resultater også i det virkelige liv. Bla nedover så kommer du til kursoversikten.

Hva er et belønningsbasert hundehold?

Ett belønningsbasert hundehold betyr at jeg bruker belønningsbaserte metoder i trening og oppdragelse av hunden. Jeg unngår å påføre hunden ubehag ved å se etter noen hunden gjør, som jeg liker. Dette belønner jeg så ofte jeg kan under hele oppveksten til hunden. Slik skaper jeg vaner hos hunden, gode vaner, som den velger fremfor uvaner jeg ikke liker. For at det skal fungere best mulig krever det at du selv blir god på å ta hunden på fersken når den gjør noe bra!

Kan jeg aldri si NEI til hunden?

Det er ikke mulig å gå gjennom livet uten ubehag. Hverken for oss eller hunden vår. Vi som trener belønningsbasert utsetter også våre hunder for ubehag ubevisst. Vi kan trø den på labben, vi kan miste noe på den, vi kan snuble i den og følelsene kan ta overhånd så vi brøler ut til den. Dette ubehaget er ikke en bevisst treningstrategi. Ved å belønne ønsket atferd- skape gode vaner- og stoppe uønsket med en kontaktlyd, er behovet for å kjefte forsvunnet. Vi har ikke lengre behov for å si NEI.

Hva kan jeg gjøre i stedet?

Når du fokuserer på å lære hunden HVA DU VIL DEN SKAL GJØRE istedet for HVA DEN IKKE SKAL GJØRE, slipper den å gjøre så mye galt og du kan slappe mer av. For eksempel kan du velge å belønne hunden for å gå til sengen sin, ta kontakt med deg ute, komme til deg, levere noe til deg, slappe av når du får besøk, gå inn i bilen og når båndet er slakt.

Ved å belønne at hunden frivillig gjør disse tingene du liker forstår hunden at den atferden lønner seg. Da vil den søke å gjøre mer av det og det blir f.eks trivelig å ha den med seg overalt hvor du drar.

Bonusen blir en god relasjon mellom deg og hunden. Og du trenger ikke bekymre deg for at noe skal gå galt pga belønningsbasert trening. Dersom du ikke gjør det helt riktig vil treningen bare ta litt lengre tid og ikke skade hunden eller gå utover forholdet deres.

Med forbehold om endringer.

Trykk på bildet ved hvert kurs for flere detaljer:

VELKOMMEN VALP!

OPPSTART 27.november 2023

Har du fått valp? Gi den en god start på livet med øvelser som gir den selvtillit og legger grunnen for gode vaner i fremtiden. Vi fokuserer IKKE så mye på sitt, dekk, innkalling og gå pent, men heller på å like å trene, være nærme deg og bli trygg i miljø først og fremst.

Det er tre forskjellige kursprogram. Du kan velge det som passer deg og din hunds situasjon best! Klikk på bilde for mer informasjon om kurset.

HJELP, JEG HAR UNGHUND!

Send epost om du er interessert!

Valpetiden er forbi ved ca 6 mnd alder. Etter det blir den enkle og søte valpen per definisjon unghund. Den blir mer interessert i omgivelsene, jaktlysten kommer sterkere, konsentrasjonsevnen blir minimal og mange kjenner at det er vanskelig å forholde seg til hunden. Et etterlengtet kurs for deg som trenger hjelp til å komme deg gjennom denne spesielle perioden i hundens liv.

FRYKTFRI HÅNDTERING

Send epost om du er interessert i neste runde

Hovedformålet med å arrangere tilvenningsbesøk er å hjelpe hundene til tryggere sykebesøk på klinikken.
Forebygging, og det å kunne gi positive assosiasjoner, er alltid lettere enn å trene hunden etter at den er blitt skremt og fått negative assosiasjoner. Har man mange positive opplevelser så går det bedre å tåle en negativ opplevelse.

Et samarbeid mellom Kirkenes Hundesenter og Kirkenes Dyreklinikk.

Mer info finner du ved å trykke på bildet!

APPORTINNLÆRING HELGEKURS

Send epost om du er interessert

Helgekurs for deg som ønsker å lære inn en god og sikker apport etter belønningsbaserte prinsipper. Etter målet om at «jeg lever for å levere» lærer jeg deg hvordan få hunden til å komme tilbake med leker, vilt, søppel eller sko mm.

Trykk på bildet for mer informasjon!

OPPFØLGINGSKURS HELG

Er du interessert så ta kontakt på epost

Hvordan går det med treningen i hverdagen? Er det vanskelig å se hva som er neste trinn på utdanningen til hunden din? Denne helgen er for deg som har tatt kurs hos Kirkenes Hundesenter tidligere og vil gå videre/få ideer, trene på forstyrrelser og se hva som kan gjøres i hverdagen for å ha en lydigere hund. Vi kartlegger ståa!

Mer info får du ved å klikke på bildet

BLIIIIII!

Send epost om du er interessert i dette kurset
2 x 3 timers Work shop

På dette kurset gjennomgår vi alle stegene som skal til for at hunden skal være trygg og like å bli i bur, i senga si, på ett teppe når du er på besøk, like biltur o.l. Vi legger til forstyrrelser som ligner på de du møter i hverdagen slik at hunden din skal kunne møte de utfordringer som kommer når den skal slappe av på «stasjonen» sin. Stasjonstreningen overfører vi til BLI-øvelser etterpå, som sitt og bli når du skal hilse på noen på tur eller bli når du skal hente noe i ett annet rom osv.

Trykk å bildet for mer informasjon!

INNKALLINGSKURS 12 UKER

FULLT! ta kontakt på epost om du er interessert

En sikker innkalling gir hunden mer frihet. Vi trener med belønninger og deler opp i mange små øvelser og du vil få verktøy du kan trene på som tilslutt blir en innkalling du kan være stolt av.

Det er to forskjellige kursprogram. Du kan velge det som passer deg og din hunds situasjon best! Klikk på bilde for mer informasjon om kurset.

FØLG MEG

Send epost om du vil være med senere

Ett gå pent i bandkurs der vi ved hjelp av kontaktlyd, godbiter, tålmodighet og forståelse for hvordan en hund lærer snur hundens interesse fra f.eks å snuse i grøfta, til å gå tur sammen med deg!

KUN 4 deltakere

Klikk på bilde for mer informasjon om kurset.

SENIORKLUBBEN WORKSHOP

Send E-post om du er interessert i dette kurset

Den voksne hunden trenger også litt utfordring. På dette kurset får du lære om hvordan gi din hund en innholdsrik alderdom. Vi skal bl.a trene balanse og nye triks for å holde kropp og sinn ved like.

2 x 3 timers workshop

INNKALLINGSKURS TRINN 1
HELGEKURS

Send epost om du er interessert

Trinn1 HELGEKURS er en komprimert Innkallingskurs. En sikker innkalling gir hunden mer frihet. Vi trener med belønninger og deler opp i mange små øvelser og du vil få verktøy du kan trene på som tilslutt blir en innkalling du kan være stolt av. Teori inkludert.

INNKALLINGSKURS TRINN 2
HELGEKURS

Ta kontakt på epost om du ønsker innkallingskurs trinn 2

På denne helgen fortsetter vi innkallingen på din hund sitt nivå, og vi legger til flere forstyrrelser og effektive teknikker for en perfekt innkalling.

Påmelding og betingelser fysiske kurs

Påmelding gjør du ved å fylle ut skjema nederst på denne siden. Dersom du har spørsmål sender du de på e-post til moni-hau@online.no.

Påmeldingen er økonomisk bindende. Vi sender faktura som skal være betalt før første kurskveld. Dersom kurset du prøver å melde deg på er fullt får du beskjed om dette så snart som mulig på epost fra oss. Ingen refusjon av påmeldingsavgift foruten om ved legeerklæring for deg eller hunden etter at faktura er betalt. Dersom vi må avlyse grunnet for få deltakere eller grunnet andre forhold får du avgiften refundert. Det er hunden som er deltaker, så familiemedlemmer i samme husstand kan delta gratis.

Alle hunder som skal delta på kurs hos oss må være vaksinert etter gjeldende retningslinjer. Dersom din hund får løpetid ta kontakt med oss da det ikke er alle kursene det passer å ha løpetid på.

PÅMELDINGSKJEMA TIL KURS:

Du finner de ulike typer program når du trykker på bildene for hvert kurs. Der står alle priser, innhold og informasjon du trenger for å velge.