Kurs i Kirkenes

PÅMELDINGSKJEMA TIL KURS FINNER DU NEDERST PÅ SIDEN

Alle kurs hos oss bruker belønningsbaserte metoder og positiv forsterkning som prinsipp for læring. For deg som ønsker å trene hund og ha det gøy samtidig kan vi gi deg en morsom og lærerik kursopplevelse, som gir resultater også i det virkelige liv. Bla nedover så kommer du til kursoversikten.

Hva er et belønningsbasert hundehold?

Ett belønningsbasert hundehold betyr at vi bruker belønningsbaserte metoder i trening og oppdragelse av hunden. Vi unngår å påføre hunden ubehag ved å se etter noen hunden gjør, som vi liker. Dette belønner vi så ofte vi kan under hele oppveksten til hunden. Slik skaper vi vaner hos hunden, gode vaner, som den velger fremfor uvaner vi ikke liker. For at det skal fungere best mulig krever det at du selv blir god på å ta hunden på fersken når den gjør noe bra!

Kan jeg aldri si NEI til hunden?

Det er ikke mulig å gå gjennom livet uten ubehag. Hverken for oss eller hunden vår. Vi som trener belønningsbasert utsetter også våre hunder for ubehag ubevisst. Vi kan trø den på labben, vi kan miste noe på den, vi kan snuble i den og følelsene kan ta overhånd så vi brøler ut til den. Dette ubehaget er ikke en bevisst treningstrategi. Ved å belønne ønsket atferd- skape gode vaner- og stoppe uønsket med en kontaktlyd, er behovet for å kjefte forsvunnet. Vi har ikke lengre behov for å si NEI.

Hva kan jeg gjøre i stedet?

Når du fokuserer på å lære hunden HVA DU VIL DEN SKAL GJØRE istedet for HVA DEN IKKE SKAL GJØRE, slipper den å gjøre så mye galt og du kan slappe mer av. For eksempel kan du velge å belønne hunden for å gå til sengen sin, ta kontakt med deg ute, komme til deg, levere noe til deg, slappe av når du får besøk, gå inn i bilen og når båndet er slakt.

Ved å belønne at hunden frivillig gjør disse tingene du liker forstår hunden at den atferden lønner seg. Da vil den søke å gjøre mer av det og det blir f.eks trivelig å ha den med seg overalt hvor du drar.

Bonusen blir en god relasjon mellom deg og hunden. Og du trenger ikke bekymre deg for at noe skal gå galt pga belønningsbasert trening. Dersom du ikke gjør det helt riktig vil treningen bare ta litt lengre tid og ikke skade hunden eller gå utover forholdet deres.

Trykk på bildet ved hvert kurs for flere detaljer:

VELKOMMEN VALP!

Oppstart september 2021

LEDIG PLASS!

Har du fått valp? Gi den en god start på livet med øvelser som gir den selvtillit og legger grunnen for gode vaner i fremtiden. Vi fokuserer IKKE så mye på sitt, dekk, innkalling og gå pent, men heller på å like å trene, være nærme deg og bli trygg i miljø først og fremst.

Det er tre forskjellige kursprogram. Du kan velge det som passer deg og din hunds situasjon best! Klikk på bilde for mer informasjon om kurset.

HVERDAGSLYKKE

Oppstart 4.oktober 2021

Kurset for deg som vil trene på hverdagens utfordringer som bl.a å sitte, ligge, vente, hilse, gå pent i band, innkalling mm. Det er stort fokus på hva du skal gjøre for at hunden skal få til det du vil. Her blir du god til å trene hund!

Det er tre forskjellige kursprogram. Du kan velge det som passer deg og din hunds situasjon best! Klikk på bilde for mer informasjon om kurset.

FØLG MEG

Oppstart 9.august

Ett gå pent i bandkurs der vi ved hjelp av kontaktlyd, godbiter, tålmodighet og forståelse for hvordan en hund lærer snur hundens interesse fra f.eks å snuse i grøfta, til å gå tur sammen med deg!

KUN 4 deltakere

Klikk på bilde for mer informasjon om kurset.

Send epost om du vil være med på neste kurs

INNKALLINGSKURS

Ta kontakt på epost om du ønsker innkallingskurs

En sikker innkalling gir hunden mer frihet. Vi trener med belønninger og deler opp i mange små øvelser og du vil få verktøy du kan trene på som tilslutt blir en innkalling du kan være stolt av.

Det er to forskjellige kursprogram. Du kan velge det som passer deg og din hunds situasjon best! Klikk på bilde for mer informasjon om kurset.

BLIIIIII!

Work shop

På dette kurset gjennomgår vi alle stegene som skal til for at hunden skal være trygg og like å bli i bur, i senga si, på ett teppe når du er på besøk, like biltur o.l. Vi legger til forstyrrelser som ligner på de du møter i hverdagen slik at hunden din skal kunne møte de utfordringer som kommer når den skal slappe av på «stasjonen» sin. Stasjonstreningen overfører vi til BLI-øvelser etterpå, som sitt og bli feks.

APPORTINNLÆRING HELGEKURS

Ta kontakt på epost om du ønsker apportkurs

Helgekurs for deg som ønsker å lære inn en god og sikker apport etter belønningsbaserte prinsipper. Etter målet om at «jeg lever for å levere» lærer jeg deg hvordan få hunden til å komme tilbake med leker, vilt, søppel eller sko mm.

INNKALLINGSKURS TRINN 1
HELGEKURS

Ta kontakt på epost om du ønsker innkallingskurs trinn 1

Trinn1 HELGEKURS er en komprimert Innkallingskurs. En sikker innkalling gir hunden mer frihet. Vi trener med belønninger og deler opp i mange små øvelser og du vil få verktøy du kan trene på som tilslutt blir en innkalling du kan være stolt av. Teori inkludert.

INNKALLINGSKURS TRINN 2
HELGEKURS

Ta kontakt på epost om du ønsker innkallingskurs trinn 2

På denne helgen fortsetter vi innkallingen på din hund sitt nivå, og vi legger til flere forstyrrelser og effektive teknikker for en perfekt innkalling.

STOPP!

Ta kontakt om du vil være med når vi starter opp i 2022

Ett stoppkurs for deg som ønsker eller har behov for en bråstopp på hunden din. Du velger selv om du vil lære inn en SITT, en STÅ eller en LIGG. Vi legger opp treningen slik at hunden lykkes og forstår, før vi går videre med å legge grunnlag for ett solid stoppsignal som fungerer!

SENIORKLUBBEN WORKSHOP

Den voksne hunden trenger også litt utfordring. På dette kurset får du lære om hvordan gi din hund en innholdsrik alderdom. Vi skal bl.a trene balanse og nye triks for å holde kropp og sinn ved like.

3 timers workshop

APPORTKURS

Ta kontakt om du vil være med når vi starter opp i 2022

Vi trener apportering til bruk i hverdagen eller på jakt. Du bestemmer. Vi trener inn en god og sikker apport etter belønningsbaserte prinsipper. Det er best at hunden din allerede kan bære eller har deltatt på helgekurset «Apportinnlæring» hos oss.

FULL PAKKE! – «Ekstrem hverdagslydighet»

6 måneders kursprogram med tett oppfølging av Monica

Under revidering- ta kontakt om du vil være med når vi starter opp i Januar 2022!

Påmelding og betingelser fysiske kurs

Påmelding gjør du ved å fylle ut skjema nederst på denne siden. Dersom du har spørsmål sender du de på e-post til moni-hau@online.no.

Påmeldingen er økonomisk bindende. Vi sender faktura som skal være betalt før første kurskveld. Dersom kurset du prøver å melde deg på er fullt får du beskjed om dette så snart som mulig på epost fra oss. Ingen refusjon av påmeldingsavgift foruten om ved legeerklæring for deg eller hunden etter at faktura er betalt. Dersom vi må avlyse grunnet for få deltakere eller grunnet andre forhold får du avgiften refundert. Det er hunden som er deltaker, så familiemedlemmer i samme husstand kan delta gratis.

Alle hunder som skal delta på kurs hos oss må være vaksinert etter gjeldende retningslinjer. Dersom din hund får løpetid ta kontakt med oss da det ikke er alle kursene det passer å ha løpetid på.

PÅMELDINGSKJEMA TIL KURS:

Du finner de ulike typer program når du trykker på bildene for hvert kurs. Der står alle priser, innhold og informasjon du trenger for å velge.