Kurs i Kirkenes

PÅMELDINGSKJEMA TIL KURS FINNER DU NEDERST PÅ SIDEN

Alle kurs hos oss bruker belønningsbaserte metoder og positiv forsterkning som prinsipp for læring. For deg som ønsker å trene hund og ha det gøy samtidig kan vi gi deg en morsom og lærerik kursopplevelse, som gir resultater også i det virkelige liv. Bla nedover så kommer du til kursoversikten.

Hva er et belønningsbasert hundehold?

Ett belønningsbasert hundehold betyr at vi bruker belønningsbaserte metoder i trening og oppdragelse av hunden. Vi unngår å påføre hunden ubehag ved å se etter noen hunden gjør, som vi liker. Dette belønner vi så ofte vi kan under hele oppveksten til hunden. Slik skaper vi vaner hos hunden, gode vaner, som den velger fremfor uvaner vi ikke liker. For at det skal fungere best mulig krever det at du selv blir god på å ta hunden på fersken når den gjør noe bra!

Kan jeg aldri si NEI til hunden?

Det er ikke mulig å gå gjennom livet uten ubehag. Hverken for oss eller hunden vår. Vi som trener belønningsbasert utsetter også våre hunder for ubehag ubevisst. Vi kan trø den på labben, vi kan miste noe på den, vi kan snuble i den og følelsene kan ta overhånd så vi brøler ut til den. Dette ubehaget er ikke en bevisst treningstrategi. Ved å belønne ønsket atferd- skape gode vaner- og stoppe uønsket med en kontaktlyd, er behovet for å kjefte forsvunnet. Vi har ikke lengre behov for å si NEI.

Hva kan jeg gjøre i stedet?

Når du fokuserer på å lære hunden HVA DU VIL DEN SKAL GJØRE istedet for HVA DEN IKKE SKAL GJØRE, slipper den å gjøre så mye galt og du kan slappe mer av. For eksempel kan du velge å belønne hunden for å gå til sengen sin, ta kontakt med deg ute, komme til deg, levere noe til deg, slappe av når du får besøk, gå inn i bilen og når båndet er slakt.

Ved å belønne at hunden frivillig gjør disse tingene du liker forstår hunden at den atferden lønner seg. Da vil den søke å gjøre mer av det og det blir f.eks trivelig å ha den med seg overalt hvor du drar.

Bonusen blir en god relasjon mellom deg og hunden. Og du trenger ikke bekymre deg for at noe skal gå galt pga belønningsbasert trening. Dersom du ikke gjør det helt riktig vil treningen bare ta litt lengre tid og ikke skade hunden eller gå utover forholdet deres.

Med forbehold om endringer.

Trykk på bildet ved hvert kurs for flere detaljer:

VELKOMMEN VALP!

Oppstart 3.januar og 21.februar og 25.april 2022

Har du fått valp? Gi den en god start på livet med øvelser som gir den selvtillit og legger grunnen for gode vaner i fremtiden. Vi fokuserer IKKE så mye på sitt, dekk, innkalling og gå pent, men heller på å like å trene, være nærme deg og bli trygg i miljø først og fremst.

Det er tre forskjellige kursprogram. Du kan velge det som passer deg og din hunds situasjon best! Klikk på bilde for mer informasjon om kurset.

BLIIIIII!

2 x 3 timers Work shop

4.- 5. desember 2021 og 22.-23.januar 2022

På dette kurset gjennomgår vi alle stegene som skal til for at hunden skal være trygg og like å bli i bur, i senga si, på ett teppe når du er på besøk, like biltur o.l. Vi legger til forstyrrelser som ligner på de du møter i hverdagen slik at hunden din skal kunne møte de utfordringer som kommer når den skal slappe av på «stasjonen» sin. Stasjonstreningen overfører vi til BLI-øvelser etterpå, som sitt og bli når du skal hilse på noen på tur eller bli når du skal hente noe i ett annet rom osv.

1, 2, 3 LEK!

2 x 3 timer Work shop

4.- 5. desember 2021 og 22.-23.januar 2022

En hund gjør det som lønner seg. Vi som trener med belønninger leter etter hva som motiverer den spesielle hunden til å ville trene. Via leken kan vi lære inn apportering, sitt og bli/være rolig, trene på forstyrrelser og få ett fint samarbeid med hunden om vi må ta fra den noe den helst ikke burde ha.

FULL PAKKE! – «Ekstrem hverdagslydighet»

Oppstart JANUAR 2022

6 måneders kursprogram med tett oppfølging av Monica

Er du interessert i en hund som hører på deg og vil du legge «det lille ekstra» i å trene en stødig innkalling, en rolig innehund, en som går med slakt bånd og som stopper når du sier «Stopp!»? Les mer ved å trykke på bildet.

STOPP!

Oppstart 14.februar 2022

Ett stoppkurs for deg som ønsker eller har behov for en bråstopp på hunden din. Du velger selv om du vil lære inn en SITT, en STÅ eller en LIGG. Vi legger opp treningen slik at hunden lykkes og forstår, før vi går videre med å legge grunnlag for ett solid stoppsignal som fungerer!

APPORT-«Jeg lever for å levere»

Oppstart JANUAR 2022

6 måneders kursprogram med tett oppfølging av Monica

Er du interessert i å trene inn apport for apportprøve for fuglehunder med vennlighet og få ett stilfullt resultat i tillegg? Da må du sjekke ut detaljene ved å trykke på bildet

APPORTINNLÆRING HELGEKURS

12-13.februar og 7.-8.mai 2022

Helgekurs for deg som ønsker å lære inn en god og sikker apport etter belønningsbaserte prinsipper. Etter målet om at «jeg lever for å levere» lærer jeg deg hvordan få hunden til å komme tilbake med leker, vilt, søppel eller sko mm.

INNKALLINGSKURS 12 UKER

OPPSTART 25.april 2022

En sikker innkalling gir hunden mer frihet. Vi trener med belønninger og deler opp i mange små øvelser og du vil få verktøy du kan trene på som tilslutt blir en innkalling du kan være stolt av.

Det er to forskjellige kursprogram. Du kan velge det som passer deg og din hunds situasjon best! Klikk på bilde for mer informasjon om kurset.

INNKALLINGSKURS TRINN 1
HELGEKURS

19.-20.februar og 2-3. april 2022

Trinn1 HELGEKURS er en komprimert Innkallingskurs. En sikker innkalling gir hunden mer frihet. Vi trener med belønninger og deler opp i mange små øvelser og du vil få verktøy du kan trene på som tilslutt blir en innkalling du kan være stolt av. Teori inkludert.

INNKALLINGSKURS TRINN 2
HELGEKURS

Ta kontakt på epost om du ønsker innkallingskurs trinn 2

På denne helgen fortsetter vi innkallingen på din hund sitt nivå, og vi legger til flere forstyrrelser og effektive teknikker for en perfekt innkalling.

FØLG MEG

Ny dato ikke bestemt, send epost om du er interessert

Ett gå pent i bandkurs der vi ved hjelp av kontaktlyd, godbiter, tålmodighet og forståelse for hvordan en hund lærer snur hundens interesse fra f.eks å snuse i grøfta, til å gå tur sammen med deg!

KUN 4 deltakere

Klikk på bilde for mer informasjon om kurset.

HVERDAGSLYKKE

Ta kontakt om du er interessert i dette kurset!

Kurset for deg som vil trene på hverdagens utfordringer som bl.a å sitte, ligge, vente, hilse, gå pent i band, innkalling mm. Det er stort fokus på hva du skal gjøre for at hunden skal få til det du vil. Her blir du god til å trene hund!

Det er tre forskjellige kursprogram. Du kan velge det som passer deg og din hunds situasjon best! Klikk på bilde for mer informasjon om kurset.

SENIORKLUBBEN WORKSHOP

Send epost om du er interessert i dette

Den voksne hunden trenger også litt utfordring. På dette kurset får du lære om hvordan gi din hund en innholdsrik alderdom. Vi skal bl.a trene balanse og nye triks for å holde kropp og sinn ved like.

3 timers workshop

Påmelding og betingelser fysiske kurs

Påmelding gjør du ved å fylle ut skjema nederst på denne siden. Dersom du har spørsmål sender du de på e-post til moni-hau@online.no.

Påmeldingen er økonomisk bindende. Vi sender faktura som skal være betalt før første kurskveld. Dersom kurset du prøver å melde deg på er fullt får du beskjed om dette så snart som mulig på epost fra oss. Ingen refusjon av påmeldingsavgift foruten om ved legeerklæring for deg eller hunden etter at faktura er betalt. Dersom vi må avlyse grunnet for få deltakere eller grunnet andre forhold får du avgiften refundert. Det er hunden som er deltaker, så familiemedlemmer i samme husstand kan delta gratis.

Alle hunder som skal delta på kurs hos oss må være vaksinert etter gjeldende retningslinjer. Dersom din hund får løpetid ta kontakt med oss da det ikke er alle kursene det passer å ha løpetid på.

PÅMELDINGSKJEMA TIL KURS:

Du finner de ulike typer program når du trykker på bildene for hvert kurs. Der står alle priser, innhold og informasjon du trenger for å velge.