Kurs med ekstern instruktør

16-17.oktober 2021:

Kirkenes Hundesenter inviterer til jakthundkurs med Thomas Stokke:

«Bli best på din fuglehund!»

THOMAS STOKKE

Belønningsbasert jaktlydighetskurs for stående fuglehunder
Instruktør: Thomas Stokke
Målgruppe: eiere av stående fuglehunder som er interessert i å vite mer om hvordan vi trener fram jakthunder med belønningsbaserte metoder.

Kurset gir deg et grundig innblikk i hva belønningsbasert trening av fuglehunder er og hvordan man trener det i praksis.


På kurset går vi gjennom grunnferdighetene som hunden bør beherske før du tar den med på jakt, samt hvordan du kan bygge opp en god treningsrelasjon med din hund i hverdagen og ikke minst på jakt.

Kurset danner også et meget godt grunnlag for deg som ikke skal drive med jakt, men som vil aktivisere din fuglehund på et lavere nivå (hvis du kun vil jobbe med dummie og ikke på fugl)


Kursets temaer er bl.a.
• Hva er belønningsbasert fuglehundetrening?
• Hvordan vi får hunden til å gjøre det vi vil, når vi vil og ikke bare når den har lyst?
• Hva gjør vi når det ikke går som vi hadde tenkt oss?


Praktisk trening bl.a.
• Selvkontroll

• Sitt/stoppsignal til ro i oppflukt
• Bli sittende
• Grundleggende apportering (med fokus på avlevering og holde fast)


Kurset passer for deg som har en valp, unghund eller voksen nybegynnerhund som du ønsker å bruke på jakt eller hvis du er erfaren jeger, som ønsker å trene din hund med belønning, for at få et bedre samarbeid. Vi tilpasser som alltid treningen til ekvipasjens nivå og ambisjoner.

SETT AV DATO NÅ:

KIRKENES 16.-17. OKTOBER 2021 kl 10-17 begge dager inkl 1 time lunsj

Pris kr 2800,- pr deltaker med hund INKLUDERT 12 timers kurs og foredraget på fredag 15.oktober 2021.

Observatør kr 500,- (Foredraget er ikke inkludert for observatører.)

Max 8 deltakere med hund, «ubegrenset» observatørplasser.

PÅMELDING og SPØRSMÅL: Send epost til moni-hau@online.no med navn, adresse, tlf, hundens navn, alder, rase og litt om din hundeerfaring.

Kirkenes Hundesenter inviterer til foredrag med Thomas Stokke:

«BELØNNINGSUTVIKLING«

Dette foredraget passer for deg som vil gå i dybden og bli rå til å belønne!
God trening starter med gode belønninger!


Det handler ikke bare om å finne belønninger som hunden virkelig elsker, men også om å utvikle mange forskjellige former for belønninger for å velge den optimale belønningen til atferden vi trener.

Mangelfull belønningsutvikling er et av de vanligste problemene vi ser når vi holder kurs. Ved å begrense seg til noen belønningsformer blir det vanskelig å få det beste ut av treningen.


Dette foredraget passer for alle som vil ha flere strenger å spille på i treningen. Vi går i dybden når det gjelder belønningsutvikling og jobber med å utvikle forskjellige typer lek og godbitbelønninger. Enten du holder på med hundesport eller bare vil belønne hunden din bedre i hverdagen, er dette et foredrag som gir deg flere verktøy til å effektivisere og øke gleden i treningen.


Foredraget er ikke bare for de som har såkalte umotiverte hunder, men også for de som har hunder som kan være veldig motivert av en bestemt type belønning og derfor er vanskelige å belønne på andre måter, eller som har hunder som tenker for mye på belønningen eller «låser» seg på en type belønning for å kunne jobbe med en avslappet og åpen måte. Vi tar også for oss selvkontroll rundt belønninger, belønningssignaler og belønningsforstyrrelser i treningen.

Kirkenes fredag 15.OKTOBER 2021 kl 18.00-21.00

Pris kr 400,- (gratis for de som er deltakere med hund på kurset «Bli best på din fuglehund»)

PÅMELDING: Send e-post til moni-hau@online.no.

VELKOMMEN!

Litt om Thomas: Thomas driver selskapet Klickerklok HB sammen med sin kone Fanny Gott. Thomas har en mastergrad i etologi fra NMBU. Han er instruktørutdannet gjennom Canis hundeskole og har trent hund siden 1995. Thomas har trent og konkurrert i konkurranselydighet, agility, spor, rundering, gjeting, jaktprøver for spaniel og jakt- og apportprøver for stående fuglehunder, med mange hunder av 6 ulike raser. Han holder kurs og foredrag i hele Norden, i tillegg til onlinekurs på www.klickerklok.se. Thomas er også del av R+Gundogs sammen med Astrid Ellefsen og Monica Hauan, Thomas sier det er en nødvendighet for han å fokusere på observerbare faktorer og forsøke belønne rett atferd, i stedet for å lete etter feil å korrigere bort, for å oppnå resultater.